Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Thunfischsauce
- 300 g Sonnenblumenöl
- 80 g Thunfisch, in Öl, abgetropft
- 10 g eingelegte Kapern, und etwas mehr zum Garnieren
- 3 Sardellenfilets in Öl
- 1 TL Essig
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 20 g Zitronensaft
- 2 Prisen Salz, nach Geschmack
Für das Kalbfleisch
- 1 weisses Kalbfleisch aus der Oberschale , (800-1000 g)
- 1 TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1000 g Wasser, zum Dampfgaren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2814 kJ / 675 kcal
- Białko
- 38.07 g
- Węglowodany
- 0.05 g
- Tłuszcz
- 58.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béarnaise
20 Min
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Seehechtfilet mit Rucola-Randen-Salat
1h 35 min
Rindfleisch-Pie mit Bier
1h 40min
Forellenmousse
5 Min
Vitello Tonnato
48h
Vitello tonnato sous-vide
4h 30min
Muscheln nach Seemannsart
30min
Lachs-Tatar
5 Min
Linguine mit Scampi und Zitronensauce
20 Min
Piccata Milanese
30min
Muscheln in Weissweinsud
35min