Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 85 g Olivenöl
-
½
TL Chili, gemahlen, nach Belieben
lub ½ TL Chili, in Flocken, getrocknet, nach Belieben - 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert oder ungesäubert, in der Schale
- 200 g gehackte Tomaten, aus der Dose, oder frisch
- 100 g Weisswein, trocken
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 Min
Muscheln in Weissweinsud
35 Min
Getrüffeltes Entrecôte auf Cicorino rosso Risotto
50min
Coq au vin
2h
Muscheln nach Seemannsart
30 Min
Chinesische Nudelsuppe
1h 35min
Rippchen mit Süss-Sauer-Sauce
40 Min
Focaccia mit Sardellen
1 godz. 45 min
Spaghettini mit Muschelsauce
1sa 5 dk
Reis mit Meeresfrüchten
1h 15min
Lamm-Tajine mit Aprikosen und Honig
1h 30min
Penne mit Muscheln
1sa 5 dk