Tomatensuppe mit Salami und Feta

Tomatensuppe mit Salami und Feta

4.6 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehen
    2
  • pflanzliches Öl
    20 g
  • Tomatenpüree
    30 g
  • Wasser
    200 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gemüsebouillon Paste
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose (à 400 g)
    2 Dosen
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Rahm
    40 g
  • Salami (100 g), in Streifen
    8 Scheiben
  • Majoran, frisch
    ½ - 1 TL
  • Feta
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 1525 kJ / 364 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...