Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g pflanzliches Öl
- 30 g Tomatenpurée
- 200 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gemüsebouillon - 2 Dosen geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose (à 400 g)
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Zucker
- 40 g Rahm (aus Kuhmilch hergestellt)
- 8 Scheiben Salami (100 g), in Streifen
- ½ - 1 TL Majoran, frisch
- 200 g Feta
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1525 kJ / 364 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbissuppe
35 Min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 Min
Tomatencremesuppe
35 Min
Mortadella-Gurken-Salat
10 Min
Kartoffelpüree
45 Min
Fischsuppe mit Gemüse
35 Min
Austernpilz-Bolognese mit Zucchetti-Nudeln (Italien)
50 Min
Gemüsecremesuppe
45 Min
Gemüse-Eintopf
50 Min
Sauce Hollandaise
15 Min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45 Min
Tomatensuppe mit Quark
25 Min