Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Dill, ohne Stiele
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 200 g Äpfel, rot, geviertelt
- 120 g Essiggurken, in Stücken
- 200 g Matjesfilet, abgetropft, in mundgerechten Stücken
- 200 g Crème fraîche
- 100 g Joghurt
- 15 g Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- ¾ TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- 500 g Wasser
- 1000 g Kartoffeln klein, abgewaschen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote Grütze
30 min
Apfel-Karotten-Rohkost
5min
Spargeln und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 min
Kräuterquark
10min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min
Kartoffelsuppe
1h
Apfelrotkohl
1h 10min
Fischbällchen mit Kartoffeln, Kohlrabi und Dill-Sauce
1h
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40 min
Überbackener Blumenkohl mit Ofenkartoffeln und Senfsauce
1h 50min