Schweinefilet mit Sauerkraut und Kartoffelpüree

Schweinefilet mit Sauerkraut und Kartoffelpüree

4.2 13 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    350 g
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    100 g
  • Schweinelende
    500 - 600 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika, süß
    1 - 1 ½ TL
  • Speck mager, geräuchert (60-80 g)
    6 - 8 Scheiben
  • Sauerkraut, konserviert
    500 g
  • Lorbeerblatt (opcjonalnie) getrocknet
    1
  • Wacholderbeeren (opcjonalnie)
    3
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln in Stücken (3 cm)
    750 g
  • Olivenöl zum Braten
    3 EL
  • Milch
    140 g
  • Butter
    40 g
  • Muskatnuss
    2 - 3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 590 kcal / 2467 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...