Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 500 - 600 g Schweinelende
- 2 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 - 1 ½ TL Paprika, süß
- 6 - 8 Scheiben Speck, mager, geräuchert (60-80 g)
- 500 g Sauerkraut, konserviert
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet (opcjonalnie)
- 3 Wacholderbeeren (opcjonalnie)
- 500 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, in Stücken (3 cm)
- 3 EL Olivenöl, zum Braten
- 140 g Milch
- 40 g Butter
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohlgratin
55 min
Schweinefilet aus dem Ofen mit Reis
1 godz. 20 min
Hackbraten
1 godz. 20 min
Schweinefilet mit Senfsauce
35 min
Smoothie
5min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45 min
Kabeljau mit Zitrusbutter
50 min
Spaghetti Carbonara
35 min
Hackbraten mit Pilzen
1 godz. 30 min
Rippli mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1h
Eier, gekocht
20 min
Putenbraten à l´orange
2h 15min