Urządzenia i Akcesoria
Orangencreme
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Orangensaft450 g
-
geriebene Orangenschale unbehandelt1 TL
-
Eigelb3
-
Speisestärke45 g
-
Zucker100 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Schokoladenraspel zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
17 mg
Białko
3 g
Kalorie
1120 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
So schmeckt Frankreich
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe
40 min
Ahornsirup-Pudding
20 min
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2 godz. 15 min
Schokoladenpudding
15 min
Maracuja-Crème-brûlée
4 godz.
Bananen-Affogato
13 godz.
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Rhabarber-Vanille-Karamell-Eis
9 godz.
Tiramisu-Joghurt
12 godz.
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30 min
Apfelcreme
30 min
Tiramisu-Creme für zwei
1 godz. 10 min