Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g Olivenöl
- 100 - 150 g Suppengemüse (z.B. Zwiebeln, Schalotten, Lauch, Karotten, Sellerie), in Stücken (2 cm)
- 350 - 400 g gemischtes Gemüse (z.B, Zucchetti, Kürbis, Süsskartoffel, Kartoffeln, Pastinaken), in Stücken (2 cm)
-
50
g gemischtes Gemüse, gefroren (opcjonalnie)
lub 50 g grüne Erbsen, gefroren (opcjonalnie) - 700 - 800 g Wasser
-
1
TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel -
½ - 1
TL Salz
lub ½ - 1 EL Sojasauce - 60 - 80 g Suppennudeln (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Gemüsecremesuppe
45 min
Bohnen-Kartoffel-Curry
40 min
Kartoffelsuppe
1h
Blumenkohl-Curry-Suppe
45 min
Gemüsesuppe
25 min
Gemüseeintopf
45 min
Currybohnen mit Reis
40 min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 Min
Kürbissuppe
35 min
Kürbissuppe
35 min
Linsenbraten
1u. 55min
Gemüsesuppe mit Bulgur
45 min