Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 1000 g Wasser
- 800 g gekochte, weisse Kichererbsen, aus der Dose, gewaschen und abgetropft
- 100 g Karotten, in Scheiben (5 mm)
- 150 g Staudensellerie, in Scheiben (5 mm)
-
2
TL Gemüsebouillon Paste selbst gemacht
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l) - 2 TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- ½ TL Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Abschmecken
- ½ Bund Petersilie, flachblättrig
- 30 g Olivenöl
- 40 g Tomatenpüree
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 687 kJ / 164 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen- und Bohnensuppe
40 min
Süsskartoffel-Tomatensuppe mit Curry-Croûtons
40 min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35min
Nudelsuppe mit Räuchertofu
35min
Gemüsesuppe mit Rollgerste
1 Std. 15 Min
Linsen-Tomateneintopf
1h 30min
Linsendal (2 Portionen)
35min
Gemüse-Korma
55min
Weisse Bohnen-Eintopf mit Fenchel und Salsiccia
55min
Randen-Dinkel-Risotto
35min
Champignon-Kartoffeleintopf
1h
Peperoni-Risotto
35min