Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Jungspinat, frisch
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 6 Stängel Minze, frisch, abgezupft
- 1 Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
- 1 Bund Radieschen, rot, ohne Blätter (ca. 300 g)
- ¾ TL Salz
- 200 g Sauerrahm, 10 % Fettgehalt
- 20 g Zitronensaft
- 15 g pflanzliches Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 642 kJ / 154 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa-Taboulé mit Thon
40min
Kartoffelsalat
1 godz. 5 min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3hod.
Zwetschen-Küchlein
1 Std. 30 Min
Gebackener Spinat mit Eiern
35min
Mortadella-Gurken-Salat
10min
Asia-Gemüse süss-sauer
25min
Gemüseeintopf
45 Min
Tomaten-Omelette
45 Min
Pasta-Lauch-Topf
30min
Gemüsesalat mit Limetten-Marinade
15 Min
Peperoni-Omelette mit Mais-Tomaten-Salsa
40min