Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, in Hälften
- 20 g Butter
-
1000
g grüne Erbsen, frisch
lub 1000 g grüne Erbsen, gefroren - 600 g Wasser
-
1
EL Geflügelbouillon
lub 1 Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l) -
200
g Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
lub 200 g Crème Fraîche, alle Sorten - 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen, nach Belieben
- ½ TL feinkörniges Salz, nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40min
Peperoni-Crèmesuppe mit Ingwer
50min
Peperonicremesuppe
20 Min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30min
Randen-Suppe
45min
Maissuppe mit Wienerli und Bürli
25 Min
Gemüsecremesuppe
45min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35min
Sellerie-Apfel-Suppe
30min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50min