梅干控肉包
TM5 TM6

梅干控肉包

4.5 (2 oceny)

Składniki

梅干控肉餡

  • 10 克 薑
  • 10 克 油
  • 15 克 蔥 ,切段(約1公分)
  • 200 克 豬五花肉 ,切塊(約1.5公分)
  • 5 克 糖
  • 10 克 黑糖
  • 30 克 鳳梨 ,切丁(約0.5公分)
  • 60 克 梅干菜乾 ,洗淨後擠乾,切小段(約0.5公分)
  • 1 大匙 米酒
  • 1 - 1 ½ 大匙 醬油 ,依醬油鹹度調整
  • 10 克 蒜頭
  • 150 克 水

包子麵糰

  • 60 克 水
  • ½ 茶匙 乾酵母粉
  • 20 克 糖
  • 210 克 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 70 克 牛奶
  • 1 茶匙 油

蒸包子

  • 600 克 水

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
1326.8 kJ / 317.4 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
2.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy