Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
梅干控肉餡
- 10 克 薑
- 10 克 油
- 15 克 蔥 ,切段(約1公分)
- 200 克 豬五花肉 ,切塊(約1.5公分)
- 5 克 糖
- 10 克 黑糖
- 30 克 鳳梨 ,切丁(約0.5公分)
- 60 克 梅干菜乾 ,洗淨後擠乾,切小段(約0.5公分)
- 1 大匙 米酒
- 1 - 1 ½ 大匙 醬油 ,依醬油鹹度調整
- 10 克 蒜頭
- 150 克 水
包子麵糰
- 60 克 水
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 20 克 糖
- 210 克 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
- ¼ 茶匙 鹽
- 70 克 牛奶
- 1 茶匙 油
蒸包子
- 600 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 1326.8 kJ / 317.4 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.3 g