![Croissants aux noisettes Croissants aux noisettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3a0bcc47-423b-4bc1-9e5f-cca3f99de2a4/Derivates/45958d85-4242-45ba-89ad-29ce74d25234.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 70 g de sucre, et 1 c. à soupe pour la pâte
- 100 g de lait
-
¼
cube de levure boulangère fraîche (env. 10 g)
lub ½ sachet de levure boulangère sèche (env. 3 g) - 25 g de beurre, mou, coupé en morceaux (2 cm)
- 200 g de farine
- ¼ c. à café de sel
Garniture
- 130 g de noisettes, décortiquées, non émondées, entières
- 60 g d'amandes, entières, décortiquées, entières
- 110 g de sucre
- 50 g d'eau
- ½ c. à café de cannelle moulue
Finition
- 1 blanc d'œuf, pour badigeonner
- 3 c. à soupe de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2066 kJ / 493 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
2h 15min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Caramels à la crème
2 Std.
Tourte aux noix de l'Engadine
1u. 15min
Mousse au Toblerone®
3 godz. 10 min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 Std.
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min