Pain accordéon aux herbes

4.4 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 portions

Składniki

Pâte
  • 600 g de farine de blé et un peu plus pour le plan de travail
  • 300 g d'eau
  • 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
  • ½ c. à café de sucre
  • 2 c. à café de sel
  • 50 g d'huile végétale
Beurre aux herbes
  • 1 gousse d'ail
  • 1 oignon coupé en deux
  • 3 branches de persil frais effeuillé
  • 3 brins de basilic frais effeuillé
  • 100 g de beurre mou coupé en morceaux
  • 1 c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1183 kJ / 283 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...