Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 60 g de beurre mou, coupé en morceaux
-
½
cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g) émiettée
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 1 c. à café de sucre
- 500 g de farine
- 2 c. à café de sel
- 1 œuf, battu pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 689 kJ / 165 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
-
1er Août 10 Przepisów, Szwajcaria
-
Bon app, les Suisses! 96 Przepisów, Szwajcaria
-
Cookidoo® à table 2022 11 Przepisów, Szwajcaria
-
Cookidoo® à table 2023 10 Przepisów, Szwajcaria
-
Cuire le pain avec Thermomix® Sensor 22 Przepisy, Szwajcaria
-
Recette choisie 12 Przepisów, Szwajcaria
-
Simplement. Fait. Maison. 204 Przepisy, Szwajcaria
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Gâteau des rois
1h 55 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Pain paysan
3 Std.
Papet vaudois
55min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Pain tessinois
1h 50 min.
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Gâteau du Vully
2h 30min
Croissants au jambon
35min
Cuchaule
2h 30min