Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 200 g de sucre
- 4 blancs d'œufs, froids
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 4 oranges, pelées, découpées en suprêmes
- 180 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1010.8 kJ / 241.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 68.3 mg
Alternatywne przepisy
Vol-au-vent aux quenelles
30min
Velouté de poivrons
20 min
Rumstecks de bœuf à l’écrasé d’oignons braisés et sauce au sherry
50min
Menu: Soupe de topinambours, saumon en croûte avec légumes au four et trifle de pain d'épices
2h 15min
Vol-au-vent aux quenelles
35 Min
Coq au vin
2h
Frappé banana split
15min
Tarte fine aux deux chocolats et fruits rouges
4h 20min
Brownies
45min
Brownies
1h
Sorbet, rapide
10 min
Linguine saumon et vodka
20 min