![Pain aux graines de lin Pain aux graines de lin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D1A893A0-6CB5-4E46-A854-0F28AE3925DB/Derivates/49BA230F-E806-444E-8B8F-6B33808A21B5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de blé, en grains
- 100 g de graines de lin
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre
- ½ cube de levure fraîche (20 g)
- 350 g d'eau, tiède
- 40 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 439 kJ / 105 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Pain toast
16h
Petits pains au seigle
12h
Pain de seigle valaisan
10 Std.
Amandes cacao moka
50 Min
Pain à la farine de millet
2 Std. 35 Min
Petits pains au yogourt et sésame
1h 30min
Pain müesli
2h
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Blinis aux pois chiches et aux tomates
30min
Pain paysan
3 Std.
Pâte de base pour pain
24sa 30 dk
Pain tessinois
1 Std. 50 Min