Soupe à l'oignon

Soupe à l'oignon

4.1 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 500 g d'oignons (4-5 petits oignons), coupés en deux ou en 3 quartiers
  • 80 g de gruyère coupé en morceaux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 20 g de beurre
  • ½ c. à thé de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 1 ½ c. à thé de sucre muscovado complet
  • 50 g de vinaigre blanc
  • 25 g de farine tout usage
  • 800 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de bœuf (pour 0,5 l)
    1 cube de bouillon de poulet
  • 1 feuille de laurier déshydratée
  • 1 c. à soupe feuille de thym frais
  • 12 tranches baguette légèrement rassises ou autre pain croustillant

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 819 mg
Białko 8 g
Kalorie 979 kJ / 234 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...