Riz aux asperges, brocoli et champignons

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail en fines tranches
    1
  • de mélange de poivrons en morceaux (2-3 cm)
    150 - 180 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'asperges vertes coupées en morceaux (2-3 cm)
    100 g
    100 g de haricots verts surgelés, en morceaux (2-3 cm)
  • de brocoli, détaillé en bouquets
    150 g
  • de champignons de Paris, frais coupés en quatre
    100 g
  • de tomates pelées en dés, en boîte
    100 g
  • de poudre de paprika (opcjonalnie) doux
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre noir, moulu
    ¼ de c. à café
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 c. à café bombée
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de riz risotto, tout type
    200 g
  • d'eau
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 259.6 kcal / 1085.9 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 46.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 602.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...