Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g de beurre
- 320 g de riz risotto, tout type (p. ex. Arborio)
- 400 g de tomates, épépinées, coupées en dés (2 cm)
- 1 c. à café de filaments de safran
- 1 c. à soupe de thym, séché
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 700 g d'eau
- 50 g de lardons
- 50 g de jambon, en tranches, coupé en lanières
- 300 g de viande de veau, sans nerf, sans os
- ¼ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 100 g de vin blanc, sec
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2440 kJ / 583 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 min
Gratin de l’armailli
50 min
Curry thaï rapide au poulet
40 min
Émincé à la zurichoise
50 min
Rösti bernois
40 min
Focaccia au romarin
2h 30min
Soupe au vin de Soleure
1h
Mousse au Toblerone®
3h 10min
Papet vaudois
55 min
Gratin de cornettes
50 min
Linguine saumon et vodka
20 min
Risotto aux bolets et au brie
35 min