Tarte aux pommes râpées

Tarte aux pommes râpées

4.3 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de farine blanche d'épeautre
    200 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de beurre froid, en morceaux (1 cm)
    75 g
  • d'eau
    50 g
  • d'amandes moulues
    50 g
  • œufs
    2
  • de lait
    150 g
  • de crème entière
    100 g
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    1 c. à soupe
  • gousse de vanille en poudre
    ½ c. à café de
  • de sucre brut gros
    30 g
  • de pommes cœur retiré, coupées en huit
    700 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 668 kcal / 2784 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...