![Escargots aux légumes Escargots aux légumes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8E2417F7-3C15-448D-89B2-3ED001935F25/Derivates/BBF82279-A9B7-4125-8680-D6F5C410816B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de carottes, en morceaux
- 200 g de chou-fleur, en petits bouquets
- 100 g poireaux, en rondelles
- 200 g d'emmental, en morceaux
- 1 bouquet de persil frais, sans tiges
- 200 g de fromage frais
- 50 g de farine
- 2 œufs
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre
- ½ c. à café de paprika mi-fort
- 2 paquets de pâte feuilletée rectangulaires, déroulés (du commerce)
- 2 - 3 c. à soupe de graines de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 869 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Quiche aux tomates et mascarpone
1h 30min
Tartelettes aux légumes
55min
Mousse au thon
5min
Ramequins au fromage
50min
Mousse au Toblerone®
3 godz. 10 min
Gâteau du Vully
2h 30min
Bâtonnets aux noisettes
1 godz. 50 min
Rösti bernois
40min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Gratin de cornettes
50min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Tresse bernoise
1hod. 45min