Gratin di patate
TM6 TM5

Gratin di patate

4.4 (14 ocen)

Składniki

  • 100 g di formaggio Gruviera, in Stücken (3 cm)
  • 1000 g di patate a pasta farinosa, geschält, in Scheiben (2 mm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 150 g di latte
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • ½ cucchiaino sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 20 g di burro, in Flocken, und etwas mehr für die Auflaufform

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1448 kJ / 348 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
21 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy