Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di formaggio Gruviera, in Stücken (3 cm)
- 1000 g di patate a pasta farinosa, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di latte
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ cucchiaino sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 20 g di burro, in Flocken, und etwas mehr für die Auflaufform
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1448 kJ / 348 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di zucchine con formaggio fresco
35 Min
Riso Casimiro (8 porzioni)
1h
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50min
Panpepato lucernese
55min
Knöpfli
50min
Frittata
35 Min
Flammkuchen con patate
1h 30min
Lasagne classiche
2h
Frittata di zucchine
40min
Cotechino e lenticchie
1h
Spezzatino alla zurighese
50min
Insalata di patate
1 godz. 5 min