Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di formaggio Gruviera, in Stücken (3 cm)
- 1000 g di patate a pasta farinosa, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di latte
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ cucchiaino sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 20 g di burro, in Flocken, und etwas mehr für die Auflaufform
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1448 kJ / 348 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Cornetti con carne macinata
30 Min
Stufato con patate e champignon
1h
Lasagne
2 Std.
Mousse di tonno
5 Min
Pizza Margherita
2 Std.
Sformato di pasta
50 Min
Insalata di patate
1h 5 phút
Torta tirolese d'autunno
1h 20 min
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Insalata di carote con salsa allo yogurt (TM6)
10 Min
Insalata di carote
15 Min
Polenta ticinese
45 Min