Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem angielski
- 450 g mleka
- 6 żółtek
- 70 g drobnego cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
Wyspy
- 30 g cukru
- 6 białek
- 1 szczypta soli
Podanie
- 20 orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 100 g cukru
- 4 łyżki wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1227.8 kJ / 294 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 107.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodki pudding toffi
1 Std.
Suflety orzechowe
1 Std. 30 Min
Karmelowy czaj
20 Min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 Std. 40 Min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Semifreddo zabajone
13h
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Markiza czekoladowa
2h 25 min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2 Std. 30 Min
Tiramisu Caffé Latte
1 Std. 30 Min
Bombardino
15 Min
Bailey's panna cotta
1 Std. 30 Min