Urządzenia i Akcesoria
Pływające wyspy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Krem angielski
-
450 g mleka
-
6 żółtek
-
70 g drobnego cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wyspy
-
30 g cukru
-
6 białek
-
1 szczypta soli
Podanie
-
20 orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
100 g cukru
-
4 łyżki wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
107.9 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1227.8 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
41.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4 godz. 30 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Karmelowe fondant
15 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Suflet serowy szybki
55 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12 godz. 15 min