
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem angielski
- 450 g mleka
- 6 żółtek
- 70 g drobnego cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
Wyspy
- 30 g cukru
- 6 białek
- 1 szczypta soli
Podanie
- 20 orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 100 g cukru
- 4 łyżki wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1227.8 kJ / 294 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 107.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Czekolada amaretto
10 min
Pudding migdałowy
30 min
Słodki pudding toffi
1 godz.
Semifreddo zabajone
13 godz.
Owoce w papilotach
20 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 godz. 15 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min