Urządzenia i Akcesoria
Pływające wyspy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Krem angielski
-
450 g mleka
-
6 żółtek
-
70 g drobnego cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wyspy
-
30 g cukru
-
6 białek
-
1 szczypta soli
Podanie
-
20 orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
100 g cukru
-
4 łyżki wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
107.9 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1227.8 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
41.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z płynną białą czekoladą
3 h
Markiza czekoladowa
2 h 25 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Mleczna pianka
3 h 10 min
Semifreddo zabajone
13 h
Deser kokosowo-ananasowy
4 h 25 min
Tiramisu Caffé Latte
1 h 30 min
Szarlotka w kokilkach
1 h
Suflety orzechowe
1 h 30 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 h 40 min
Karmelowy czaj
20 min