Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopt
- 6 jajek
- 230 g cukru
- 1 szczypta soli
- 200 g mąki pszennej, tortowej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 65 g likieru pomarańczowego, do nasączenia biszkoptu
- 35 g wody, do nasączenia biszkoptu
Krem
- 170 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 60 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1553.1 kJ / 371.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 83.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser makowy
26 Std. 45 Min
Drożdżówki Gibassier
2 Std. 10 Min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 Std. 20 Min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Tort naleśnikowy
6 godz. 30 min
Chatka wielkanocna
12h 50 min
Karp w szarym sosie
1h 10min
Semifreddo zabajone
13h
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6 godz. 30 min
Ciasto herbaciane
1h 15min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 Std. 30 Min
Babka limonkowa z twarogiem
1 Std. 30 Min