
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopt
- 6 jajek
- 230 g cukru
- 1 szczypta soli
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 65 g likieru pomarańczowego do nasączenia biszkoptu
- 35 g wody do nasączenia biszkoptu
Krem
- 170 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
- 150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 60 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 371.2 kcal / 1553.1 kJ
- Białko
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Sód
- 83.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka w indyjskim stylu
2 Std.
Cynamonowe smores
1 Std. 50 Min
Świąteczny piernik
1 Std. 25 Min
Babeczki z płynnym karmelem
25 Min
Portugalskie zielone jajka
50 Min
Deser makowy
26 Std. 45 Min
Pierniczki-witrażyki
2 Std. 10 Min
Muffinki z tuńczykiem
50 Min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 Std. 10 Min
Choinki z piernika
2 Std. 30 Min
Tort naleśnikowy
6 Std. 30 Min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 Std. 45 Min