
Urządzenia i Akcesoria
Lodowe parfait na patyku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Granola
-
orzechów, całych, mieszanych (np. migdałów, laskowych, włoskich, nerkowca)50 g
-
miodu wielokwiatowego, płynnego100 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego¼ łyżeczki
-
oleju słonecznikowego30 g
-
wody30 g
-
otrębów owsianych50 g
-
płatków owsianych50 g
-
ziaren słonecznika20 g
-
pestek dyni20 g
-
ziaren sezamu20 g
Lody jogurtowe
-
cukru50 - 60 g
-
jogurtu naturalnego600 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
owoców świeżych (np. brzoskwiń, borówek amerykańskich, kiwi), pokrojonych w 0,5 cm kostkę200 g
-
miodu wielokwiatowego, płynnego3 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
371 kcal /
1552.2 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
47.4 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
50.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DLA OCHŁODY!
10 Przepisów
Polska
Polska