
Urządzenia i Akcesoria
Lodowe parfait na patyku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Granola
-
50 g orzechów, całych, mieszanych (np. migdałów, laskowych, włoskich, nerkowca)
-
100 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 g oleju słonecznikowego
-
30 g wody
-
50 g otrębów owsianych
-
50 g płatków owsianych
-
20 g ziaren słonecznika
-
20 g pestek dyni
-
20 g ziaren sezamu
Lody jogurtowe
-
50 - 60 g cukru
-
600 g jogurtu naturalnego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
200 g owoców świeżych (np. brzoskwiń, borówek amerykańskich, kiwi), pokrojonych w 0,5 cm kostkę
-
3 łyżeczki miodu wielokwiatowego, płynnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
371 kcal /
1552.2 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
47.4 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
50.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DLA OCHŁODY!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5 min
Krem czekoladowy z bananami
15 min
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4 godz. 30 min
Czekoladowe affogato
10 min
Suflet lodowy z malinami
2 godz. 40 min
Ciasteczkowe lody
7 godz. 10 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Żujki truskawkowo-malinowe
3 godz. 45 min
Trójkolorowe lody owocowe
5 godz. 30 min
Lody ciasteczkowe
5 godz. 10 min
Biszkopciki z galaretką w czekoladzie
3 godz. 50 min