
Urządzenia i Akcesoria
Kanadyjskie ciasto owocowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
-
150 g żurawiny, suszonej
-
150 g rodzynek
-
100 g czarnej herbaty, zaparzonej gorącej
-
4 jajka
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g syropu klonowego
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka kakao
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 opakowanie owoców kandyzowanych, mieszanych, w kawałkach (mieszanka keksowa, ok. 100 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
208.5 kcal /
872.4 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
26.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
42.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik z ricotty z jabłkami
6 godz.
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Ciasto ananasowe
55 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Chlebek jabłkowy
5 godz. 30 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min