Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g żurawiny, suszonej
- 150 g rodzynek
- 100 g czarnej herbaty, zaparzonej, gorącej
- 4 jajka
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 50 g syropu klonowego
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 opakowanie owoców kandyzowanych, mieszanych, w kawałkach (mieszanka keksowa, ok. 100 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 872.4 kJ / 208.5 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 42.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Chlebek jabłkowy
5 Std. 30 Min
Czekoladowe kąski z orzechami
1 Std.
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Ciasto herbaciane
1 Std. 15 Min
Ciasto ananasowe
55min
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 Std. 30 Min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min
Jabłecznik
55min