Urządzenia i Akcesoria
Mroźne ciasto kokosowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
-
250 g sera mascarpone
-
70 - 80 g biszkoptów okrągłych
-
500 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
800 g mleczka kokosowego schłodzonego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 - 25 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
skórka otarta z 1 limonki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
161.4 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1522 kJ /
363.8 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
31.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA OCHŁODY!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Rafaello
8 godz. 30 min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 godz.
Sernik jogurtowy
8 godz.
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Lody migdałowe (bez cukru)
12 godz. 45 min
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Ciasto wielkanocna krówka
7 godz.
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 godz. 30 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Wytrawny sernik na zimno
50 min