Urządzenia i Akcesoria
Mroźne ciasto kokosowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
-
250 g sera mascarpone
-
70 - 80 g biszkoptów okrągłych
-
500 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
800 g mleczka kokosowego schłodzonego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 - 25 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
skórka otarta z 1 limonki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
161.4 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1522 kJ /
363.8 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
31.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA OCHŁODY!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babeczki z płynnym karmelem
25 Min
Semifreddo zabajone
13 Std.
Limonkowe ciasto na zimno
2 Std. 50 Min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 Std. 30 Min
Suflety kalafiorowe
55 Min
Kokosowe lassi
5 Min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 Std. 5 Min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 Std. 20 Min
Wytrawny sernik na zimno
50 Min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 Std. 30 Min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 Std.