Lemon Risotto

Lemon Risotto

4.2 63 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cubed (½ in.)
    1 ½ oz
  • lemons thin peel only, no white pith, plus extra to garnish
    2
  • onion quartered
    3 oz
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • unsalted butter cold, cubed (½ in.), divided
    1 ½ oz
  • risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio) with 14-15 minutes cooking time (see Tip)
    10 oz
  • dry white wine
    2 oz
  • water divided
    60 oz
  • stock cube beef or vegetable
    1
    1 heaping tsp stock paste, beef or vegetable, homemade
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • fresh mint leaves to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 851 mg
Białko 8 g
Kalorie 1933 kJ / 462 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...