Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ oz Parmesan cheese, cubed (½ in.)
- 2 lemons, thin peel only, no white pith, plus extra to garnish
- 3 oz onion, quartered
- 2 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 ½ oz unsalted butter, cold, cubed (½ in.), divided
- 10 oz risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio) with 14-15 minutes cooking time (see Tip)
- 2 oz dry white wine
- 60 oz water, divided
-
1
stock cube, beef or vegetable
lub 1 heaping tsp stock paste, beef or vegetable, homemade - ½ - 1 tsp salt, to taste
- fresh mint leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 851 mg
Alternatywne przepisy
Cream of Asparagus Soup
15 min
Parmesan Risotto (TM6 Metric)
30 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Lemon Orzo
40min
Mushroom Risotto
30 min
Broccoli and Cheddar Soup
40min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1h 40min
Parmesan Risotto (TM6)
30 min
French Onion Soup
1h 10min
Spinach and Artichoke Dip
20min
Zucchini and Bacon Risotto
35 min
Risotto with Spinach and Peas
30 min