
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
- 500 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na 3-4 cm kawałki
- 200 - 250 g wątroby wieprzowej, bez błon i żyłek, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 250 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 50 g kaszy manny plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 1500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
- 2 łyżki majeranku, suszonego
- 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 453.4 kcal / 1898.3 kJ
- Białko
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Sód
- 461.4 mg