
Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocny placek ziemniaczany
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
10 porcji
Składniki
-
wody700 g
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na 3-4 cm kawałki500 g
-
wątroby wieprzowej, bez błon i żyłek, pokrojonej na 3-4 cm kawałki200 - 250 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2 - 3
-
cebuli przekrojonej na pół250 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy20 g
-
kaszy manny plus dodatkowa ilość do oprószenia formy50 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki1500 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego2 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
453.4 kcal /
1898.3 kJ
Białko
14.3 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
34.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
461.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska