
Urządzenia i Akcesoria
Cepeliny z serem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 24 godz. 50 min
10 sztuk
Składniki
Farsz
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki320 g
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Ciasto
-
ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki1000 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g
-
skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni i blatu200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania1 łyżeczka
-
woda do gotowania
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
245.1 kcal /
1025.5 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
46.6 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
596 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska