
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju rzepakowego
- 320 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
- 1000 g ziemniaków, mączystych, surowych, pokrojonych na kawałki
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
- 200 g skrobi ziemniaczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni i blatu
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
- woda, do gotowania
- kwaśna śmietana, 18% tłuszczu, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1149.3 kJ / 274.5 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1h 15min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Kibiny litewskie
25 Min
Knedle bawarskie
1 Std.
Paszteciki z serem owczym
2h 50min
Kartacze z mięsem
1 Std.
Pierogi ruskie
1h 30min
Paszteciki piknikowe
50 Min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1h 20min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1h 30min