Cepeliny z serem

Cepeliny z serem

4.2 73 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 24 godz. 50 min
10 sztuk

Składniki

Farsz
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 320 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
  • 1000 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki
  • 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 200 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni i blatu
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
  • woda do gotowania
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 245.1 kcal / 1025.5 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 46.6 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 596 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...