Urządzenia i Akcesoria
Cepeliny z serem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 24 godz. 50 min
10 sztuk
Składniki
Farsz
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju rzepakowego
-
320 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
1000 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki
-
500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
200 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni i blatu
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
woda do gotowania
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
596 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
1025.5 kJ /
245.1 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
46.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1h 30min
Podhalańskie moskole
1h
Sycylijskie arancini z mięsem
3h 5min
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Risotto po mediolańsku
30min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1h 40min
Kniszki ziemniaczane
2h
Kartacze z mięsem
1h
Oładki ziemniaczane z grzybami
1h 10min
Pierożki shaomai
2h
Crumble po indyjsku
1h 20min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1h 15min