Urządzenia i Akcesoria
Cepeliny z serem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 24 godz. 50 min
10 sztuk
Składniki
Farsz
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju rzepakowego
-
320 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
1000 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki
-
500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
200 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni i blatu
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
woda do gotowania
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
596 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
1025.5 kJ /
245.1 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
46.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Knedle bawarskie
1 godz.
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 godz. 35 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min