Cepeliny z serem

Cepeliny z serem

4.2 72 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 24 godz. 50 min
10 sztuk

Składniki

Farsz
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
    320 g
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Ciasto
  • ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki
    1000 g
  • ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    500 g
  • skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni i blatu
    200 g
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania
    1 łyżeczka
  • woda do gotowania
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 245.1 kcal / 1025.5 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 46.6 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 596 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...