Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
TM5 TM6

Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek

4.5 (119 ocen)

Składniki

  • 100 g oliwy z oliwek
  • 280 g czerwonych winogron, bez pestek
  • 3 jajka, rozmiar L
  • 190 g cukru
  • 120 g mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny, startej
  • 200 g mąki pszennej
  • 90 g mąki kukurydzianej
  • 1 szczypta soli
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru pudru

Wartości odżywcze
na 1
Kalorie
1212.2 kJ / 289.5 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
36.4 g
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy