
Urządzenia i Akcesoria
Pikle
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
7 słoików
Składniki
-
1150 g wody
-
350 g różyczek brokułu
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej w 2 cm paski
-
120 g papryki pomarańczowej pokrojonej w 2 cm paski
-
400 g cukinii przekrojonej wzdłuż, pokrojonej w 1 cm plastry
-
150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
5 - 6 ząbków czosnku przekrojonych na pół
-
1 ½ - 2 cebule pokrojone w 1 cm piórka (ok. 170 g)
-
280 g octu 10%
-
100 g miodu wielokwiatowego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka białej gorczycy w ziarnach
-
1 łyżeczka soli
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 łyżeczki musztardy sarepskiej
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
116.9 kcal /
489 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
400.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Marynowane papryki
55 min
Sałatka zimowa
1 godz. 40 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Sałatka szwedzka
3 godz. 40 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min