
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken Thighs in Red Pepper Sauce
- 2 - 3 garlic cloves halved, to taste
- 20 g olive oil
- 200 g brown onions cut in wedges
- 150 g ripe tomatoes cut in pieces
- 300 g red peppers cut in pieces
- 15 g sugar
- 10 g fresh parsley cut in pieces
- 20 g red wine vinegar
- 1 Tbsp chilli powder (opcjonalnie)
- 1 Tbsp paprika
- 1 ½ tsp dried oregano
- ½ tsp ground black pepper
- 800 g chicken thighs, skinless
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub ½ tsp chicken stock paste, homemade - 250 g water
- 1 tsp fine sea salt
Rice
- 600 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 300 g long grain rice rinsed
- 1 lemon cut in wedges, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 646 kcal / 2706 kJ
- Białko
- 35 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 70 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 327 mg