
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée sans gluten
- 150 g de farine de riz semi-complet
- 40 g d'amandes en poudre
- 3 petits-suisses
- 60 g de beurre doux mou
- 40 g de sucre en poudre
La garniture
- 2 citrons jaunes non traités (zeste d'1 citron et jus des 2 citrons)
- 130 g de sucre en poudre
- 3 pommes un peu acides, pelées et coupées en quatre
- 60 g de beurre demi-sel fondu
- 2 œufs
- 1 c. à soupe de farine de riz semi-complet pour le fond de tarte
- 1 c. à soupe de sucre en poudre pour le fond de tarte
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 511.7 kcal / 2138.7 kJ
- Białko
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Błonnik
- 2.8 g