Tarte pomme-citron sans gluten

Tarte pomme-citron sans gluten

4.7 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

La pâte brisée sans gluten
  • 150 g de farine de riz semi-complet
  • 40 g d'amandes en poudre
  • 3 petits-suisses
  • 60 g de beurre doux mou
  • 40 g de sucre en poudre
La garniture
  • 2 citron jaune non traité (zeste d'1 citron et jus des 2 citrons)
  • 130 g de sucre en poudre
  • 3 pommes un peu acides, pelées et coupées en quatre
  • 60 g de beurre demi-sel fondu
  • 2 œufs
  • 1 c. à soupe de farine de riz semi-complet pour le fond de tarte
  • 1 c. à soupe de sucre en poudre pour le fond de tarte

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8.8 g
Kalorie 2138.7 kJ / 511.7 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 61.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...