Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl, glatt und 1 EL für die Heidelbeeren
- 1 geh. TL Backpulver
- 200 g Heidelbeeren, frisch oder gefroren
- 180 g Butter, weich, in Stücken
- 130 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker
- 3 Eier (Größe M)
- 150 g Eierlikör
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1238 kJ / 296 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumschnitten
50 min
Marillen-Limes
25 min
Weichsellikör mit Minze
50 min
Erdbeer-Tiramisu
3h
Topfentorte mit Streusel
1sa 55 dk
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min.
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min