Pancakes di zucchine, mais e ricotta fresca
TM5 TM6

Pancakes di zucchine, mais e ricotta fresca

4.4 (17 ocen)

Składniki

Ricotta

  • 1500 g di latte
  • 40 g di aceto bianco
  • ¼ di cucchiaino di sale

Pancakes

  • 310 g di zucchine a cubetti (1 cm)
  • 1 cipollotto, solo la parte bianca, a rondelle
    lub 1 scalogno a metà
  • 40 g di burro + q.b.
  • 170 g di farina autolievitante
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 200 g di latticello
  • 2 uova
  • 130 g di chicchi di mais, freschi
  • pomodorini a cubetti, q.b. per guarnire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
12.4 kJ / 22.7 kcal
Białko
0.8 g
Węglowodany
2.8 g
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy