Pancakes di zucchine, mais e ricotta fresca

Pancakes di zucchine, mais e ricotta fresca

4.3 19 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porzioni

Składniki

Ricotta
  • 1500 g di latte
  • 40 g di aceto bianco
  • ¼ di cucchiaino di sale
Pancakes
  • 310 g di zucchine a cubetti (1 cm)
  • 1 cipollotto solo la parte bianca, a rondelle
    1 scalogno, a metà
  • 40 g di burro + q.b.
  • 170 g di farina autolievitante
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 200 g di latticello
  • 2 uova
  • 130 g di chicchi di mais, freschi
  • pomodorini a cubetti, q.b. per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 0.8 g
Kalorie 12.4 kJ / 22.7 kcal
Tłuszcz 1.2 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...