Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Kümmelsamen
- 1 TL Korianderkörner
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 500 g Wirsing, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Pflanzenöl
- 500 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Sahne
- 4 Scheiben Leberkäse (400 g)
- 4 Eier (Kl. M)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3035 kJ / 725 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1 Std. 10 Min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40 Min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 Min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Stampf
45 Min
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50 Min
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1 Std.
Leberkäse-Sauerkraut mit Dijon-Senf-Püree
40 Min
Salzschneidebohnen
45 Min
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1 Std.
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50 Min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 Min