Bierfleisch mit Tassenknödeln
TM5 TM31

Bierfleisch mit Tassenknödeln

4.2 (118 ocen)

Składniki

  • 1 Bund glatte Petersilie, abgezupft
  • 280 g Roggenbrot, mit Kümmel, vom Vortag, in Würfeln (2 cm)
  • 250 g Zwiebeln, halbiert
  • Butter zum Einfetten
  • 2 Eier (Kl. M)
  • 150 g Milch
  • ¾ TL Salz
  • 4 Prisen Pfeffer
  • 1 gestr. TL Weinstein-Backpulver
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1 EL Paprika edelsüß
  • 2 EL Mehl
  • 1 EL Tomatenmark
  • 800 g Gulasch
  • 330 g dunkles Bier
  • 200 g Rinderfond
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3090 kJ / 737 kcal
Białko
52 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
36 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy