Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund glatte Petersilie, abgezupft
- 280 g Roggenbrot, mit Kümmel, vom Vortag, in Würfeln (2 cm)
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- Butter zum Einfetten
- 2 Eier (Kl. M)
- 150 g Milch
- ¾ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 gestr. TL Weinstein-Backpulver
- 1 Knoblauchzehe
- 1 EL Paprika edelsüß
- 2 EL Mehl
- 1 EL Tomatenmark
- 800 g Gulasch
- 330 g dunkles Bier
- 200 g Rinderfond
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3090 kJ / 737 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
1h
Krustenbraten mit Malzsauce
2 Std. 40 Min
Paprika-Fleischkäse aus dem Ofen
3 Std. 30 Min
Sauerbratenragout
49 Std.
Geschnetzeltes in Meerrettichrahm
45min
Gulaschsuppe mit Laugenbällchen
1h
Malzbiergyros mit Kartoffeln und Champignons
1h 20min
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2h 55min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Szegediner Hackbraten
1h 20min
Räuberfleisch
1h 15min
Rosenkohl-Gulasch mit Kasseler und Spätzle
50min