Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Brötchen, vom Vortag, in Stücken
- 120 g Milch
- 5 Zwiebeln, halbiert
- 50 g Butterschmalz
- 80 g Speckwürfel (1 cm)
- Öl zum Einfetten
- 900 g Hackfleisch, gemischt
- 1 Ei (Kl. M)
- 2 ½ TL Salz
- 1 TL Majoran
- 6 Prisen Pfeffer
- 1 EL Kümmel, ganz
- 40 g Tomatenmark
- 1 EL Zucker
- 2 EL Paprika edelsüß
- 800 g Sauerkraut, abgetropft
- 700 g Geflügelfond
- 2 Lorbeerblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2766 kJ / 662 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hack-Linsen-Eintopf
50min
Kasseler Gulasch
40 min
Filet-Sauerkraut-Topf
50min
Würziger Feuertopf
40 min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 min
Schweinefilet mit Bohnensalat
55min
Hackfleisch-Bratwurst-Pastete
1 Std. 15 Min
Kasseler mit Möhren-Spitzkohl-Gemüse und Senf-Hollandaise
1h
Boboti (pikant gewürzter Hackbraten)
1h 10min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 min
Bierfleisch mit Tassenknödeln
1h 30min
Irish-Stout-Beef (Irland)
1 Std. 15 Min