Szegediner Hackbraten

Szegediner Hackbraten

4.5 222 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    6 Stängel
  • Brötchen, vom Vortag in Stücken
    1
  • Milch
    120 g
  • Zwiebeln halbiert
    5
  • Butterschmalz
    50 g
  • Speckwürfel (1 cm)
    80 g
  • Öl zum Einfetten
  • Hackfleisch, gemischt
    900 g
  • Ei (Kl. M)
    1
  • Salz
    2 ½ TL
  • Majoran
    1 TL
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Kümmel, ganz
    1 EL
  • Tomatenmark
    40 g
  • Zucker
    1 EL
  • Paprika edelsüß
    2 EL
  • Sauerkraut abgetropft
    800 g
  • Geflügelfond
    700 g
  • Lorbeerblätter
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 662 kcal / 2766 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...