Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Mehl und 1 EL mehr zum Abbinden
- 250 g Magerquark
- 4 Eier (Kl. M)
- 100 g Milch, lauwarm
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen der Spätzle
- Wasser zum Kochen
- 50 g frischer Meerrettich, in Stücken
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Porree, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 30 g Butter
- 200 g Geflügelbrühe
- 200 g Sahne
- 1 getrocknetes Lorbeerblatt
- 450 g Schweinefilet, in dicken Streifen (1 cm)
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3459 kJ / 826 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerbratenragout
49 Std.
Pichelsteiner Eintopf
1h 10 min
Schwäbische Laubfrösche
1 Std. 30 Min
Boeuf bourgignon mit böhmischen Knödeln
26h
Bierfleisch mit Tassenknödeln
1 Std. 30 Min
Knuspriger Schweinebauch
3h
Schweinefilet mit Senfsauce
50 min
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1h 10 min
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2h
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1 Std. 30 Min