Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Mehl und 1 EL mehr zum Abbinden
- 250 g Magerquark
- 4 Eier (Kl. M)
- 100 g Milch, lauwarm
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen der Spätzle
- Wasser zum Kochen
- 50 g frischer Meerrettich, in Stücken
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Porree, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 30 g Butter
- 200 g Geflügelbrühe
- 200 g Sahne
- 1 getrocknetes Lorbeerblatt
- 450 g Schweinefilet, in dicken Streifen (1 cm)
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3459 kJ / 826 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
1j
Sauerbratenragout
49 Std.
Saure Kartoffelrädle
1 godz. 5 min
Leberknödelsuppe
45 Min
Gefüllter Putenrollbraten
2j 10 menit
Bierfleisch mit Tassenknödeln
1j 30 menit
Senfgulasch mit Porree
2j
Hackfleischrolle mit Kartoffeln und Rotweinsauce
2j 30 menit
Knuspriger Schweinebauch
3sa
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2j
Rindergulasch mit Brezenknödel
2j