Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di patate a pasta farinosa a pezzi (2x2 cm)
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato (vedere consigli)
- 1 rametto di timo secco intero
- 8 spicchi di aglio
- 450 g di panna (30-40% di grassi)
- fette di pane tostate e fritte, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1035.8 kJ / 247.8 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45min
Baccalà alla Veracruz
1h
Cappon magro
4h 30min
Tortino di cardi alla fiorentina
1h 30min
Soufflé al Castelmagno
55 Min
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Buridda alla ligure
55 Min
Brandacujun
45 min
Baccalà alla portoghese
1 Std. 10 Min
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1h 30min
Baccalà alla ligure
1h
Coniglio alla ligure
3 Std. 20 Min