Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 300 g di baccalà ammollato e dissalato (vedere consigli)
- 100 g di cipolla dorata, a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere + q.b., a piacere
- 50 g di olio di oliva
- 2 avocado, la polpa a pezzi
- 2 lime, il succo spremuto fresco
- 50 g di farina di manioca (vedere varianti) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1371 kJ / 328 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min
Baccalà alla portoghese
1sa 10 dk
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Vellutata di cardi con patate al timo
50min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1sa
Baccalà gratinato
1sa
Bisque con capesante, crostini e olio al limone
5h 10min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2sa 25 dk
Coda di rospo alle acciughe e limone
25min
Tagine di rana pescatrice
1h 5min
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1sa
Mousse di baccalà
45 dk