Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 300 g di baccalà ammollato e dissalato (vedere consigli)
- 100 g di cipolla dorata, a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere + q.b., a piacere
- 50 g di olio di oliva
- 2 avocado, la polpa a pezzi
- 2 lime, il succo spremuto fresco
- 50 g di farina di manioca (vedere varianti) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1371 kJ / 328 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45min
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1h 10 phút
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40 phút
Salmone nanbanzuke
1h
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55min
Scampetti con maionese alla senape
30 dk
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
25min
Polpo al vino rosso
1h
Tagine di rana pescatrice
1h 5min
Crema di ceci con vongole
40 phút
Mousse di baccalà
45 min