Salmón con hongos y puré de papa

Salmón con hongos y puré de papa

4.5 111 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

Hongos
  • 70 g de echalotes pelados
  • 3 dientes de ajo
  • 15 g de perejil
  • 10 g de aceite de oliva
  • 200 g de hongos cremini en mitades
  • ¾ cdita de sal fina o al gusto
Salmón y puré de papa
  • 435 g de papas peladas y en cubos de 2 cm
  • 500 g de agua
  • ½ cdita de sal fina o al gusto
  • 4 filetes de salmón fresco (medallones) con piel (150-200 g c/u)
  • sal fina al gusto
  • pimienta negra molida al gusto
  • 1 limón amarillo
  • 5 g aceite de oliva
  • 1 cda de levadura nutricional (opcjonalnie)
  • de perejil para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 33.5 g
Kalorie 1681 kJ / 400.2 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 19.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...