Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 200 g de queso mozarella, en trozos
- 250 g corazones de alcachofa, en lata, escurridos
- 100 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 20 g de aceite
- 600 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortada en cubos medianos
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta molida, o al gusto
- 100 g de crema ácida
Salsa
- 60 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 40 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 250 g de crema ácida
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo, o al gusto
- ½ cdita de pimienta molida, o al gusto
- 230 g de hojas de espinaca fresca
- 10 tortillas de harina, grandes
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1810 kJ / 431 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min
Pastel azteca
1h
Pastel de carne
40 Min
Chuleta de cerdo con puré de zanahoria
1h
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1h
Pollo al cilantro
35min
Pescado con salsa de morrón
45 min
Pechugas a la reina
35min
Crepas florentinas de pollo
1 Std. 10 Min
Pastel azteca
1h 20 min
Pastel de carne
50min
Pay de atún
1h 40 min