Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de aceite de oliva
- 2 - 3 dientes de ajo, pelados
- 40 g de jitomate deshidratado en aceite, escurrido
-
400
g de leche evaporada
lub 400 g de leche de soya - 800 - 900 g de caldo de pollo
- 1 - 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ - ½ cdita de pimienta molida, o al gusto
- ¼ cdita de nuez moscada en polvo
- 100 g de queso crema (opcjonalnie)
- 30 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- 1 cdita de hojas de tomillo fresco
- 400 g pechuga de pollo, deshuesada y sin piel
- 350 g de pasta Fusilli
- 2 cdas de hojas de perejil fresco, finamente picadas
- queso parmesano, rallado, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3276 kJ / 783 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1163 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetti con albóndigas
55min
Arroz primavera
40min
Carne en su jugo
35min
Flautas de res
1h
Arroz con res y brócoli TM6
50min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Puré de papa
50min
Hot cakes
40min
Risotto de jitomate y pechuga de pollo con ricotta al limón
45min
Pastel de carne
50min
Fettuccini Alfredo
30min
Fetuccine Alfredo
35min