Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de hojas de cilantro, frescas
- 40 g de cebolla morada, en trozo
- 1 chile serrano, sin tallo ni semillas
- 180 g de pepino, sin semillas, ni piel y en trozos
- 315 g de filete de huachinango, cortado en trozos de 3 cm, semi congelado
- 300 g de camarón pacotilla, cortado en trozos de 2 cm
- 200 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- 1 ½ cdita de sal fina
- 120 g de jitomates cherry
- 150 g de mango, solamente la pulpa cortada en cubos
- 40 g de aceite de oliva extra virgen
- galletas saladas, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 872 kJ / 208 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo
35 Min
Pasta con camarones y chorizo
30min
Frijoles negros
14h
Pasta con camarones
35 Min
Ceviche de pescado
3 godz. 25 min
Ceviche blanco
30min
Ceviche de camarón
2h
Huevos en cazuela
30min
Chop suey de camarón
1h
Camarones al ajillo
25min
Tiradito de pescado y chile de árbol
10min
Camarones al mojo de ajo
20min