Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de jitomate, en cuartos
- 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla
- 700 g de carne molida
- 10 g de cilantro
- ½ cdita de curry en polvo
- ½ cdita de jengibre en polvo
- ¼ cdita de pimienta de cayena molida
- ¼ - ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra recién molida
- 400 g de garbanzos cocidos, colados
- hojas de cilantro, frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1372.9 kJ / 326.9 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Curry de pollo estilo Ciudad del Cabo
1h
Pollo Cantones con vegetales
35 min
Tacos al pastor chilangos
40 min
Rollo de carne bajo en sodio
1h
Carne con té limón (Kuruma iraichchi) y roti de coco (pan plano)
1 Std. 40 Min
Pollo especiado con cacahuates
45 min
Frijoles negros
25 min
Sopa Tex Mex de pavo
50 min
Res con chile estilo tailandés
30 min
Pollo teriyaki
30 min
Cerdo con frijoles estilo Tex-Mex y tortillas TM6
1h 20 min
Arroz frito
40 min