Pollo con costra de parmesano y crema de limón

Pollo con costra de parmesano y crema de limón

4.6 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porciones

Składniki

Espárragos blancos
  • 500 g de agua para el Varoma
  • 200 g de espárragos blancos
  • jugo de limón amarillo al gusto
Costra de parmesano
  • 100 g de queso parmesano
  • 60 g de pan molido
  • 1 limón amarillo solamente la ralladura
Pollo empanizado
  • 4 pechugas de pollo sin hueso, ni piel
  • harina de trigo para empanizar
  • 1 huevo batido para empanizar
Crema de limón
  • 400 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • ½ cdita de sal fina o al gusto
  • 1 limón solamente la ralladura
  • 30 g de jugo de limón amarillo
  • 50 g corazones de alcachofa fileteados
  • hojas de albahaca frescas para servir

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 2132 mg
Białko 71 g
Kalorie 2731 kJ / 651 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...