Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sformato
- 350 g di latte
- 60 g di farina tipo 00 + q.b.
- 15 g di burro + q.b.
- 3 - 4 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 150 g di cipolla dorata, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato, a pezzi (veder consigli)
- 1000 g di acqua
- 250 g di patate a dadini piccoli
- 4 uova
Salsa
- 80 g di cipolla dorata
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di carota
- 20 g di olio di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1455 kJ / 348.2 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1h 35min
Baccalà alla Soutelo
30min
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45min
Seppie in zimino
40min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Pasticcio di baccalà
1h 30min
Baccalà alla Veracruz
1h
Focaccine di castagne con mousse di baccalà e pomodori secchi
3 Std. 30 Min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Baccalà gratinato
1h
Baccalà alla portoghese
1 Std. 10 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min