Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 4 uova
- 50 g di burro fuso
- 100 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- ½ bustina di lievito in polvere per torte salate
Farcitura
- 150 g mortadella a pezzi
- 100 g di Gorgonzola a pezzi (2-3 cm)
- 125 g di mascarpone
- 1 cucchiaio di brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
Alternatywne przepisy
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40 min
Bignè al salmone
1 godz. 50 min
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7h 30 min
Girelle integrali al tonno e ceci
8 Std.
Girelle alle nocciole con crema alla crescenza e prosciutto crudo
8 Std.
Mini valdostane al kamut
1hod. 5min
Palline al prosciutto
1 godz. 30 min
Girelle alle erbe con bresaola
8 Std.
Polpette di mortadella
20min
Involtini di prosciutto
35min
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1 godz.
Polpettone allo speck con pere
1 godz.